Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Dicsőség Istennek és békesség az Isten kedveltjeinek
  2023-07-27 23:10:13, csütörtök
 
  Dicsőség Istennek és békesség az Isten kedveltjeinek

Textus: Lk 2,14

Ez volt messze a valaha volt legfontosabb esemény, amelyet a valaha volt legfontosabb ének kísért, és amely a valaha volt legfontosabb bejelentést tartalmazta. Szeretném, ha együtt gondolkodnátok velem erről a nagyon-nagyon ismert, egy mondatból álló énekről, amely a Lukács 2:14-ben, található: " Dicsőség a magasságban Istennek, és békesség a földön Isten kedveltjeinek".
Hány embernek van fogalma arról, hogy mit jelentenek ezek a szavak?
Vajon mi értjük, hogy mit jelentenek ezek a szavak? Hogy miről szólnak?
Van valami az ismertben, valami ami az agyunkat és a szívünket egyfajta mentális, spirituális, egyhangúságba helyezi. Abbahagyjuk a gondolkodást; abbahagyjuk a hallást; abbahagyjuk a kérdezősködést; abbahagyjuk a mérlegelést. Meggyőződésem, hogy ezeket a szavakat, e kis ének szavainak mély, tágító tartalmát gyakran félreértik.
Igen, ez az ének a gyermek születésének ünneplése, a Messiásé, akit Isten megígért. De ezek a szavak nagyon világosan meghatározzák a te szükségletedet és az én szükségletemet is. És azzal, hogy meghatározzák a mi szükségleteinket, meghatározzák a jászolban lévő csecsemő küldetését is.
És ha ezek határozzák meg a szükségünket, és ezek határozzák meg az Ő küldetését, akkor hallgassátok meg, amit mondani fogok: ezek a szavak nem csak egy születést jelentenek be, hanem egy halált is előre jeleznek! Ezek a szavak valóban megragadják a szükségünket. A "dicsőség" és a "békesség" a két fő szava ennek a kis éneknek: " Dicsőség a magasságban Istennek,
és békesség a földön Isten kedveltjeinek".
Nem tudom, hogy észrevetted-e már magadon, de dicsőségre összpontosítasz. Figyelsz a dicsőségre. Dicsőséget keresel. Egy kicsit a dicsőség megszállottja vagy. Minden, amit az életedben teszel, minden, amit mondasz, minden döntésed, minden reakciód a kapcsolatokban valamiféle dicsőségre törekvésből történik. Azt mondod: "Nem értem, mire gondolsz". Nos, tegyünk egy bibliai körutat.
Arra teremtettünk, hogy Isten dicsőségét szem előtt tartva éljünk. Azért teremtettünk, hogy életünk fő motivációja az legyen, hogy Istent dicsőítsük. Hogy Isten gyönyörködjék bennünk. Azért teremtettünk, hogy a legpraktikusabb értelemben éljünk, amit ezek a szavak jelentenek, egy Isten felé irányuló életet, egy felfelé irányuló életet... hogy őszintén mondhassuk azt, hogy Isten az oka és célja mindennek, amit teszünk.
Tudjuk, hogy minden azért lett teremtve, hogy emlékeztessen minket Isten dicsőségére, hogy rámutasson Isten dicsőségére. Hogy minden, ami teremtetett, arra hivatott, hogy felhívja a figyelmünket Isten személyére és jellemére, tervére, hogy újra és újra emlékeztessen minket, bárhová nézünk, hogy Isten van, és Istennek kell lennie létünk középpontjának.
Legyen az a dermesztő hideg és hó, amivel még nem akarsz szembenézni, vagy egy madár gyönyörű éneke, vagy az őszi falevelek megdöbbentően élénk színei, vagy egy ijesztő vihar, vagy egy másik ember kezének érintése, vagy a hangja, a reggeli fényesség, az éjszakai sötétség, mindezek a dolgok, mindezek a dicsőségek árnyékdicsőségek, amelyeknek az a céljuk, hogy tükrözzék az egyetlen dicsőséget, ami igazán dicsőséges - Isten dicsőségét. Ennek így kellett volna történnie, de az engedetlenség és lázadás szomorú pillanatában Ádám és Éva úgy döntött, hogy inkább a teremtés dicsőségének élnek, mint Isten dicsőségének. Jobban akartak valamit a teremtésben, mint Istent, és azóta a szörnyű pillanat óta mindannyiunk szívében dicsőségzavar és dicsőségháború van. Nem mindig Isten dicsőségéért élünk. Vannak más dicsőségek, amelyek versenyeznek a szívünkben ezért az egy dicsőségért.
A héten talán egy forgalmi dugóban voltál. Valószínűleg nem Isten dicsőségére gondoltál először. Nem gondoltál arra, hogy ez a forgalom emlékeztető arra, hogy az Úr irányít mindent. Dicsértessék az Ő neve - nem én irányítok! Nem hiszem, hogy erre gondoltál. Nagyon gyakran megfeledkezünk Isten dicsőségéről, és más dicsőségekért élünk; sőt, azt is mondhatnánk, hogy minden bűn gyökere Isten dicsőségének felcserélése a teremtés valamilyen dicsőségére.
Miről szól a bujaság? A kéjvágy Isten dicsőségét a pillanatnyi szexuális élvezet dicsőségére cserélné. A materializmus Isten dicsőségét a fizikai dolgok birtoklásával cseréli fel. A gőg inkább az öndicsőséget választja, mint Isten dicsőségét. Mindannyian összezavarodtunk; valamilyen módon mindannyian dicsőségtolvajok vagyunk.
És ha végiggondolod az életedet ezen a héten, valószínűleg nem mondhatod el: "Ezen a héten Isten dicsőségét szem előtt tartva éltem". Valószínűleg nem tudnád ezt mondani. Vannak időszakok, amikor az árnyékdicsőségek válnak értékesebbé számodra, és meggyőzöd magad arról, hogy nem tudsz nélkülük élni, és az életedet inkább a teremtett dolgok imádata határozza meg, mint a Teremtő imádata. És figyeljetek, ez soha nem vezet nyugodt szívhez; soha nem vezet belső békéhez; soha nem vezet elégedettséghez, mert az árnyékdicsőségek nem tudják betölteni a szíveteket. Nem erre lettek tervezve. Nem teheted a teremtett világot a saját személyes messiásoddá; ez soha nem fog működni. Dicsőségproblémánk van. Mindannyian még mindig a dicsőségháború kellős közepén vagyunk. Mindannyiunknak vannak dicsőségzavaros pillanataink. Mindannyiunknak vannak olyan pillanatai, amikor jobban akarjuk a teremtést, mint a Teremtőt.
"Dicsőség Istennek a magasságban! Képzeljük el, milyen lenne a világ, ha minden ember így élne. Képzeljétek el, milyen lenne egy olyan világban élni, ahol minden ember szívét Isten dicsősége uralja. Még így is, Uram Jézus, jövel. Látod, itt most először nem egy lelki dologról vagy egy vallási dologról beszélünk.
Isten minden emberi lényt így tervezett, hogy így éljen; minden emberi lényt elhívott, kiválasztott, arra teremtett, hogy Isten dicsőségére éljen. Ez az emberség. Ez volt a teremtés terve. Aztán az öndicsőség és a lázadás egy pillanatában ez összetört, és ennek következtében mindannyian a dicsőségháború és a dicsőség zűrzavarának közepette élünk.
A második szó a "béke" szó. Béke azok között, akiket Ő kedvel. Te és én az Istennel való békességre lettünk teremtve. Azért lettünk teremtve, hogy életünkben a legfontosabb dolog az Istennel való kapcsolat legyen. Azért lettünk teremtve, hogy az a nagy megtiszteltetés érjen bennünket, hogy barátai legyünk Istennek akik imádják Őt és engedelmeskednek Neki. Hogy az Istennel való barátság legyen életünk legjelentősebb valósága.
És ez az Istennel való békesség lehetővé teszi, hogy békesség legyen bennünk; nem azért, mert erősek vagyunk, nem azért, mert bölcsek vagyunk, nem azért, mert tudjuk, mi fog történni legközelebb, hanem azért, mert békességünk van azzal, aki mindent irányít, és aki az Ő keze által vezet minket, és így az Istennel való kapcsolatunk miatt, még ha nem is tudunk mindent, amit tudnunk kell, és nem tudjuk megjósolni a következő napot, békesség van a szívünkben - nyugalom. Amikor ez az Istennel való salom megszakad, akkor az eredmény az, hogy a szívünk nem nyugszik.
Van egy szörnyű pillanat a kertben, amikor Isten leszáll a hűvösben, hogy Ádámmal és Évával beszélgessen; ez idáig gyönyörű kép. Ők Isten barátai, akikkel együtt sétál és akikkel közösséget vállal; milyen gyönyörű dolog. Ádám és Éva mégsem futnak elejébe, hogy találkozzanak Vele. Nem izgatottak, hogy láthatják Őt. Nem! Bűntudatban és félelemben bujkálnak, mert engedetlenek voltak, és ez a békesség Istennel összetört.
Szeretem ezt az ószövetségi "shalom" szót, mert valami sokkal alapvetőbbet ábrázol, mint a konfliktusmentességet. Azt mutatja, hogy minden a maga rendjében van, úgy működik, ahogyan azt tervezték; az Istennel való békesség azt jelenti, hogy belül békesség van bennem. De ez nem mindig van meg. Mindannyian megtapasztaljuk a szorongást, néha a szorongást, amitől nem tudunk szabadulni, vagy a haragot, a frusztrációt, a csüggedést, a depressziót vagy a reménytelenséget; a szívünk küzd, hogy nyugalmat találjon.
Voltak mostanában álmatlan éjszakáid, amikor az agyadban a "mi lett volna, ha" végtelen katalógusát jártad végig? Amikor félúton az alvás feléig azt kívántad, bárcsak szuverén lennél. Béke Istennel; béke belül.
A harmadik dolog, amire Isten teremtett minket, a másokkal való békesség. Tudjátok, ha nincs békességem Istennel, és nincs békességem magamban, akkor nagyon nehéz lesz békében élnem másokkal, és az életünket konfliktusok jellemzik. Nem hiszem, hogy ebben a teremben bárki is konfliktusmentes 2022-es évet élt volna, valószínűleg az elmúlt hónapban sem, valószínűleg az elmúlt héten sem, amely mentes lett volna az ingerültség, a türelmetlenség vagy a harag bármely pillanatától. Tegnap volt konfliktusod valakivel? Ma reggel? Tegnap vagy ma voltál ingerült, türelmetlen, haragudtál valakire?
Elképesztő, hogy körülöttünk mindenütt nyugtalanság, mindenütt konfliktus van; békeproblémáink vannak. Az Istennel való békességünk összetörve, ami a belső békességünk összetörtségéhez vezet, és a másokkal való békességünk összetörtségét is eredményezi. Ez az ének valóban megragadja a nagy emberi dilemmát. Dicsőség tolvajok! Shalom összetörve, és szükségünk meghatározásával ez a kis ének valóban rámutat a Messiás küldetésére.
Figyeljetek! Tudjátok ezt; Jézus nem azért jött, hogy földi királyságot alapítson. Nem azért jött, hogy kijavítsa a világnézetünket. Jézus nem azért jött, hogy megbizonyosodjon arról, hogy jól érezzük magunkat. Jézus nem azért jött, hogy megbizonyosodjon arról, hogy külső, vallási szempontból megfelelő dolgokat teszünk. Nem, Jézus küldetése ennél sokkal radikálisabb és sokkal alapvetőbb, és ha ezt nem érted, akkor félreérted a küldetését.
Ha problémám van a dicsőséggel, és ha problémám van a békével, akkor szívproblémám van. Nem annyira a kapcsolataimmal van bajom; nem annyira a helyzetemmel van bajom. A problémám az, hogy valami eltört a szívemben. Dávid jól érti, amikor így imádkozik: "Teremts bennem tiszta szívet, Istenem". Erre van szükségünk: radikális, személyes, hosszú távú, szívbeli változásra, mert ez a mi problémánk.
Az eljövendő Krisztusról szóló próféciák nagyon világosan kijelentik, hogy Ő azért jön, hogy megoldja ezt a problémát. "Új szívet adok nekik. Kiveszem belőlük a kőszívet, és hússzívvel helyettesítem azt". Ez az Ő műve - hogy ez a kőszív, amely ellenállt a változásnak, Isten munkája által élő szívvé válik, amely most már képes a változásra. És hogy az emberek, akik egykor a saját dicsőségükre éltek, most az Ő kegyelme által az Ő dicsőségére éljenek. Ó, ne csak vallási kérdésekben, hanem életük minden napján, hogy ezek az emberek szavaikban, gondolataikban, tetteikben, kapcsolataikban és vágyaikban Isten dicsőségére éljenek!
A mindennapi életben, hogy legyen valami, ami motivál engem, ami nagyobb, mint amit akarok, és nagyobb, mint amire azt hiszem, hogy szükségem van, és nagyobb, mint a pillanatnyi örömöm, hogy valóban olyan szívem legyen, amelyet megragadott Isten dicsősége - ez Jézus küldetése! És hogy eljussak - függetlenül attól, hogy mire lennék képes - a kegyelem által az Istennel való békességbe.
Figyeljetek! Nincs rendben, hogy tömegek nem élnek békében Istennel. Nincs rendben, hogy az emberek, akik a környéken járnak, az Istennel való békességen kívül élnek.
Nincs rendben, hogy az országunkban sokakat nem érdekel az Istennel való béke. Az sincs rendben, hogy más nemzetekben hatalmas tömegek élnek úgy, hogy nem tudják, mit jelent békében élni Istennel. Ez nincs rendben! Nincs rendben! Nem oké, mert az emberi lét epicentruma az Istennel való kapcsolat kell legyen.
Figyeljetek, ahogy az utcán sétáltok, és rájöttök, hogy a legtöbb ember ezt nem érti, meg kellene, hogy szakadjon a szívünk; sírásra kellene ez indítson bennünket; nem szabad, hogy belenyugodjunk ebbe, mert ha rendben lenne, hogy megromlott kapcsolatban élünk Istennel, Jézus nem jött volna el.
Micsoda tragédia, ha az egész életemet aprócska kis dicsőségekért élem, amelyek soha nem elégítenek ki. Micsoda tragédia, ha nem törődök az Istennel való békével. Ezek a dolgok nincsenek rendben. Ezért jött el Jézus, mert az egyetlen reményem az Ő kegyelme. Nem menekülhetek a szívem elől. Elköltözhetek egy másik helyre. Kiszállhatok egy kapcsolatból, de az egyetlen dolog, ami elől nem menekülhetek, az a szívem állapota.
A problémám én magam vagyok! Egy Úrnak és Megváltónak kell eljönnie. És ha meghallod a "Megváltó" szót, tudd, hogy mit hallasz: nem lenne szükséged Megváltóra, ha képes lennél segíteni magadon - a "Megváltó" azt mondja, hogy szükséged van megváltásra, megmentésre. Ezek a szavak valóban meghatározzák a szükségünket. Valóban meghatározzák Krisztus küldetését.
És meghatározzák e küldetés árát. Ez valóban megragadható ebben az utolsó mondatban:
,,...békesség a földön Isten kedveltjeinek " vagy ,,békesség azoknak, akiknek az Ő kegyelme adatik".
Látjátok, a béke egyetlen reménye a kegyelem, a kegyelem hordozója pedig a halál. Látjátok, az ellopott dicsőség és az összetört béke mindannyiunkat bűnössé tett, mert ahelyett, hogy Istennek éltünk volna, inkább istenek akartunk lenni; ahelyett, hogy a Teremtőt tiszteltük volna, inkább a teremtést imádtuk, és ennek a bűnösségnek az ítélete a halál. Nem érthetitek meg azt a csecsemőt a jászolban, ha nem tudjátok, hogy az a csecsemő azért jött, hogy Bárány legyen.
Íme a terv: Ő eljön, és az első naptól kezdve minden gondolata és minden vágya, minden cselekedete, reakciója és válasza teljes mértékben és tökéletesen Isten dicsőségét szolgálja. Eljön és tökéletesen él, ahogyan mi nem tudunk élni, a mi üdvösségünkért. És a kereszten elviseli a mi büntetésünket, és szembenéz az Atya elutasításával, hogy mi megismerhessük az Ő elfogadását és a vele való békét. Felfelé irányuló békesség, amely belső békét teremt, amely képessé tesz minket a külső békességre; ez volt a terv.
Készségesen jött; tudatában volt annak, hogy mi vár rá. Tudta, hogy mi lesz az ára. Meg kellett halnia, hogy mi éljünk, hogy a saját dicsőségükért élő emberekből, az Istennel való békességgel nem törődő emberekből olyan társaság legyünk, akiket egyre inkább rabul ejt Isten dicsősége, akik szeretik azt, hogy békességük van Istennel; "Dicsőség a magasságban Istennek, és békesség a földön Isten kedveltjeinek".
Azt gondolom, hogy nektek és nekem még mindig van egy dicsőség-problémánk. Nem mindig értjük jól a dicsőséget. Azt gondolom, hogy néha béke problémánk van; nem mindig törődünk az Istennel való békével. Nem mindig van békességünk belül. Bizonyára nem mindig tapasztalunk békét egymással.
A kegyelemnek a munkájára ma reggel ugyanúgy szükségünk van, mint valaha. Az angyalok hirdetik a reményt. Az angyalok hirdetik a megváltást. Az angyalok kegyelmet hirdetnek nekünk; egy megélt élet kegyelmét, egy felajánlott halál kegyelmét, hogy az Ő dicsőségére élhessünk, és minden lehetséges módon megtapasztalhassuk az Ő békéjét. " Dicsőség a magasságban Istennek,
és békesség a földön Isten kedveltjeinek (azoknak, akiken az Ő kegyelme nyugszik)." Ámen.


 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Címkék: megbizonyosodjon, árnyékdicsőségek, dicsőségtolvajok, összezavarodtunk, konfliktusmentes, reménytelenséget, engedelmeskednek, szükségleteinket, összetörtségéhez, meghatározásával, megtiszteltetés, megtapasztaljuk, elégedettséghez, mindannyiunknak, legpraktikusabb, világnézetünket, kapcsolataimmal, kapcsolataikban, dicsőségzavaros, békeproblémáink, összpontosítasz, megismerhessük, megfeledkezünk, kapcsolatokban, elutasításával, legjelentősebb, dicsőségháború, középpontjának, türelmetlenség, kérdezősködést, belenyugodjunk, összetörtségét, szükségletedet, mindannyiunkat, üdvösségünkért, gondolataikban, valaha volt, nagyon-nagyon ismert, mondatból álló, magasságban Istennek, földön Isten, szívünket egyfajta, gyermek születésének, szavak nagyon, jászolban lévő, születést jelentenek, szavak valóban, dicsőség megszállottja, életedben teszel, kapcsolatokban valamiféle, bibliai körutat, legpraktikusabb értelemben, Dicsőség Istennek, Hogy Isten, Uram Jézus, Béke Istennel,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Ha így haladunk...  Emlék  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Jó éjt  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Naplemente  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Esti kép  Jó éjt  Facebookon kaptam Gizike bar...  Aki szeret, annak senki sem id...  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az idő elsodorja létezésünk  Az udvariasság alapja: önismer...  Paul David Tripp Április 23  Környezetvédelem  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Szép estét  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Pillangó  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Alvó cica  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Ha így haladunk...  Alakot vált...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  802 esztendeje, 1222. április ...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Környezetvédelem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ázzal aki csak szép  Paul David Tripp Április 23  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Jó éjszakát  Minden szülő a lényével nevel.  A Föld napja  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s... 
Bejegyzés Címkék
valaha volt, nagyon-nagyon ismert, mondatból álló, magasságban Istennek, földön Isten, szívünket egyfajta, gyermek születésének, szavak nagyon, jászolban lévő, születést jelentenek, szavak valóban, dicsőség megszállottja, életedben teszel, kapcsolatokban valamiféle, bibliai körutat, legpraktikusabb értelemben, szavak jelentenek, felfelé irányuló, figyelmünket Isten, madár gyönyörű, őszi falevelek, ijesztő vihar, másik ember, reggeli fényesség, éjszakai sötétség, dicsőségek árnyékdicsőségek, egyetlen dicsőséget, teremtés dicsőségének, szörnyű pillanat, szívünkben ezért, héten talán, forgalmi dugóban, forgalom emlékeztető, teremtés valamilyen, kéjvágy Isten, pillanatnyi szexuális, materializmus Isten, fizikai dolgok, öndicsőséget választja, életedet ezen, héten Isten, árnyékdicsőségek válnak, életedet inkább, teremtett dolgok, teremtett világot, saját személyes, dicsőségháború kellős, olyan világban, lelki dologról, vallási dologról, teremtés terve, dicsőség zűrzavarának, legfontosabb dolog, következő napot, békesség Istennel, maga rendjében, depressziót vagy, szívünk küzd, alvás feléig, harmadik dolog, másokkal való, életünket konfliktusok, teremben bárki, elmúlt hónapban, elmúlt héten, türelmetlenség vagy, harag bármely, belső békességünk, ének valóban, nagy emberi, eljövendő Krisztusról, saját dicsőségükre, emberek szavaikban, mindennapi életben, pillanatnyi örömöm, kegyelem által, környéken járnak, országunkban sokakat, sincs rendben, utcán sétáltok, legtöbb ember, egész életemet, dolgok nincsenek, egyetlen reményem, szívem elől, másik helyre, egyetlen dolog, utolsó mondatban, béke egyetlen, kegyelem hordozója, ellopott dicsőség, összetört béke, teremtést imádtuk, első naptól, kereszten elviseli, vele való, külső békességre, saját dicsőségükért, angyalok hirdetik, angyalok kegyelmet, megélt élet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5899
  • e Hét: 39675
  • e Hónap: 68987
  • e Év: 256789
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.